Singapuro virtuve

Singapuro virtuve

Singapure maistas yra tokia pat nacionaline vertybe kaip ir apsipirkimas, tai skrandziui ten praktiskai rojus. Per 3 dienas mazai spejom isbandyti, bet ragavom ivairiu virtuviu patiekalu – ziauriai skanu!

Mano numeris vienas – laksa. Malaju kilmes patiekalas, kai kur meniu vadinamas sriuba, bet pagal kieki nelabai cia sriuba.. Makaronai, tofu (soju pupeliu paploteliai ar kazkas panasaus), astrus skystis, dar imeta kiausinio gabaliuka, o toliau jau renkiesi – su vistiena, su juros gerybemis ir tt. Sitas vistienos laksa:


Kepta raja pas kiniecius maisto turguje:


Saldziarugste vistiena pas kiniecius (nieko panasaus i lietuvisku kinieciu restoranu patiekalus):


Nezinau, kaip lietuviskai vadinasi tos zalios darzoves-lapai, bet labai skanus – Edita jau galvoja, kaip ju uzsiaugint Lietuvoje:


Tipo sriuba – gauni dubeneli sriubos, o kartu su ja – miksa visokiu priedu su makaronais:


Indiski pusryciai – lietiniai is ryziu arba miltu, kartu su ivairiais padazais. Valgyti reikia su rankom – plesai ir mirkai.


Juros gerybiu laksa:


Cia pas kiniecius, nepamenu, kaip vadinosi – pusiau makaronai, pusiau koldunai su juros gerybemis:


Ir dar pas kiniecius:


Issicekinom is hostelio Melakoj, dar einam kokias 3 valandas pasitrankyt po miesta, o vakarop vaziuosim i Kuala Lumpura – cia vos pora valandu kelio. Melaka grazus miestas – sukelsim veliau nuotrauku. Beje, vakar pavyko rasti vietinio brendzio (nuo 8 h neparduoda alkoholio, bet ikalbejom pardaveja), tai panaktinejom su kitais dviem lietuviais, atlikom skrandziu dezinfekcija nuo sito maisto. Siandien atsibudau ir dabar vaikstau su panko sukuosena – gal jau rimtai pas mane per daug plauku:)

PS: darkart sorry uz suerzintus skrandzius – patys kalti, jei nepaiset ispejimo. Pas mus beveik 13 h, Lietuvoj apie 8 h, tai jus dabar tik pusryciausit – gal visgi sotus ziuresit sitas nuotraukas:) Ta proga einam mes ieskot velyvu pusryciu.

Karolis Žukauskas

Karolis Žukauskas

9 Comments

  • Jurate

    Na, pusryciai man tokie butu perstiprus. Blyneli viena- mielai. Bet jus galetumet koki recepta parasyt 🙂 Aisku, ten ypatingos zoleles, priedai… Bet juk galit seklyciu parvest- mes uzsiauginsim. Dziovinti prieskoniai daug vietos kuprinej irgi neuzims :)) Tad, ruoskit lauktuves :)))

    2009 04 23 at 05:58
  • Romena

    isijungiau bloga, pasiziurejau, isjungiau, vel isijungiau… nu ziuriu tikrai nepasiklydau – cia tikrai jus blogas, bet kazkaip truksta tik receptu iki tikro receptu/maisto gaminimo blogo:P o kaip apimtys per pilvuka??? Editai gal ir negresia (na bent jau nuo maisto), bet Karoli tu kaip? zinai kaip nuo makaronu buna:D o isvaziavot su mintim, kad daug nevalgysit ir grysit sveiki, grazus ir kudi kudi:D
    is tikruju, tai jau pradekit rinkti receptus ir parvezkit juos, nes viskas super atrodo – iskart uzsimaniau siandien pietu i kiniecius. per jumis.

    2009 04 23 at 06:36
  • Jūratė

    tie žali lapai tikriausiai špinatai 🙂

    2009 04 23 at 06:37
  • Anonimiškas

    Man tai labiausiai Pietryčių Azijoj patiko Vietnamiečių virtuvė. Sriuba Pho (tariama ~ kaip angliškas fur) nuostabi, kažkiek laksą primena. O ir man kaip vegetarei ten buvo rojus. Siūlau ir ne vegetarams išbandyti, nes pagamina iš sojos stebuklus, kartais negali patikėti, kad ten ne mėsa 🙂

    2009 04 23 at 06:54
  • Tadas

    blemba…Karoli…maista pradejai fotkinti???rinka mano nori okupuoti???

    2009 04 23 at 11:35
  • Anonimiškas

    KinIJA – KINAI, nes IndIJA – indai, ne indiečiai, EstIJA – estai, ne estiečiai, LatvIJA – latviai, ne latviečiai ir t.t. :))

    2009 04 23 at 12:08
  • zilvinas

    skaniai labai atrodo, galetumet man i namus uzsakyti pora patiekalu 🙂

    2009 04 23 at 17:49
  • Laima

    Aga, atrodo tai labai skaniai, tik vat idomu, kaip reaguoja lietuviski viduriai i egzotiska maista?

    2009 04 24 at 10:16
  • karolis

    zinokit, kol kas jokiu bedu su skrandziais (pfu pfu pfu) – Edita kazkokiu vaistu paemus yra, bet ju dar neprireike. Viduriai labai gerai reaguoja prie tokio maisto – juk cia ne kokios lietuviskos bulves su spirguciais:)

    Romena, nevalgom mes makaru kasdien, o vaikstom tai daug (baigiu sutrint jau antras slepetes), tai abu jau numetem po kokius 3 kg. Man tai kas, bet va Edita tai jauciu tuoj anoreksike pataps, reiks mesos jai shert daugiau:)

    Su receptais sunkiau – atrodo visi ingridientai paprasti, bet prieskoniu tai nezinom. Bet gal kokiam Tailande ar Vietname pasimokysim gamint, galima ten restoranuose uz papildoma uzmokesti.

    Blinda, Lietuvoj as nelisiu i tavo sriti – maisto fotkinima, bet cia tu jau neisakysi 😛

    Jurate, ne spinatai ten tikrai, tuos tai atskirtume. Kazkas kitkas, velnias zino.

    2009 04 24 at 11:12

Comments are closed here.