Kulinarijos pamokeles: Indonezijos virtuve

Kulinarijos pamokeles: Indonezijos virtuve

ISPEJIMAS: nuosirdziai prasom, jei si irasa skaitot pries pietus, geriau uzdarykite – nenorim erzinti jusu skrandziu, nes zinom, kaip buna, kai nevalges matai maisto nuotraukas. Nebutinai cia viskas jums patiks, bet geriau nerizikuokite – eikit pries tai uzkasti:)

Laikas nuo laiko iamzinam, ka valgom – galesit susidaryt ispudi apie situ saliu virtuve. Maistas praktiskai visada ziauriai skanus, su mazom isimtim. Jau galvojam, ka reiks Lietuvoje daryti, kur nebus situ skanestu:)

Tai pirmiausiai Indonezijos virtuve – nuo mazu restoraneliu iki paprastu uzkandiniu ant gatves, prisiragavom visko.

Ryziai ir makaronai – cia pagrindiniai patiekalai, tik skiriasi ju pagaminimas. Pvz. mie goreng (kepti makaronai), tik nepamenu, su kuo cia:

Nasi goreng (kepti ryziai) su zuvim, kuri atrodo baisokai (Edita berods jos ir nevalge). Idomu, kad Indonezijoj beveik ant visko megsta uzkepti kiausini:


Ayam satay – vistienos satay, atnesa ka tik is orkaites istraukta karsta lekste su vistienos iesmeliais, visas skanumas – tas juodas padazas. Salia dar atnesa zemes riesutu padazo, bet jo nelabai megom – savotiskas skonis.


Vel makaronai – mie goreng:


Ir dar mie goreng, su mesos kukuliu sriuba:


Cia traukini valgem – palmes ar kazkieno lape susukti ryziai su mesa ir dar kazkokiom zolelem. Savotiskas skonis, nelabai patiko. Bet maistas palmes lape Indonezijoj iprasta – gali gatvej nusipirkt tokia naturalia „lekste“, issipakuoji ant suoliuko ir valgai.


Gili Trawangan saloj atradom sitas super skanias salotas – kreveciu, avokado, pomidoru, ananasu su padazu. Galima ir Lietuvoje pasigaminti:)


Cia Gili Trawangane vakarieniavom 4 vakarus is eiles – issirinkdavom zuvi, kuria mums iskepdavo ant grilio ir atnesdavo tokiu pavidalu:


Bukittinggi mieste tradiciniai musu pusryciai – omletas su vaisiu salotomis desertui:


Apskrudinta vistiena su ryziais:


Vel mie goreng, tik skiriasi makaronai:


Cia neiprastas europietiskas maistas – sumustiniai:)


Makaronu ir darzoviu sriuba, kaip iprasta – labai tirsta:


Dar keliomis maisto nuotraukomis daugiau yra albume. Kitas irasas bus apie Singapuro maista, po Malaizijos tikiuosi toki irgi padarysim – nors ne visada fotkinam savo lekstes.

PS: brangiausias is nuotraukose esanciu patiekalu – grilinta zuvis (apie 6 doleriai dviem zmonems, jei mazesne vienam – 4 doleriai). Visu kitu patiekalu kainos nuo 0,8 dolerio iki kokiu 3 doleriu.


Karolis Žukauskas

Karolis Žukauskas

Comments are closed here.