Bohol salos pietuose – maziausias gyvis, seniausios baznycios

Bohol salos pietuose – maziausias gyvis, seniausios baznycios


Bohol salos, kurioje yra sokoladines kalvos ir ta nebloga vietele „Nuts Huts“, pietuose issinuomavom motoroleri – ir pora dienu neblogai panarsem. Yra ka pamatyti – pradedant seniausiomis Filipinus baznyciomis (jos aisku toli grazu neprilygsta Europos baznycioms pagal metus, bet pagal grozi – laisvai), baigiant vienu maziausiu pasaulyje primatu. Kadangi jau gyvenam naujais ispudziais (grizom is nerealios salos), tai zemiau viskas papasakota daugiau nuotraukomis, nei tekstu.

Antra pagal senuma baznycia Filipinuose (Loboc miestelyje):


Cia irgi prie vienos is senesniu, tik siena tesimato:



Prie tos pacios Loboc baznycios:


Gerai, kad „Nuts Huts“ issinuomavom galingesni motoleri (tiesa, cia brangiau nei kitose valstybese – mokejom 10 $) – kitaip sitais akmenuotais keliais butu be sansu pavaziuoti. Bet cia tik 1 km kelio iki „Nuts Huts“ – visur kitur Filipinuose keliai labai geri.


Ir grazus:


Neveike nei spidometras, nematem ir kiek benzo bake like, tai bevaziuojant ir pasibaige (itariu Edita raganavimu – vos ji paklause, kiek benzino turim bake, kaip tik po keliu sekundziu ir sustojom:). Bet ne problema – sutariau su vietiniu, kad nuleks iki degalines ir parsves. Grizo su litriniu „Coca Colos“ buteliu.


Vienas is kabanciu tiltu:


Ir tankios giraites:


Pamenam, keliones pradzioje, kai mums pasiulydavo sestis ant vieno motociklo (su vairuotoju), dazniausiai nesutikdavom, imdavom tuk-tuka – atrode, kad trise nesaugu. O Bohol saloje trise ir kartu su visomis musu kuprinemis vaziavom apie pusantros valandos kelia – vietinis pasisiule, galvojom sesti i mikroautobusa, nes neatrode, kad butu imanoma sutilpti su kuprinem ant vieno motociklo. Bet ikalbejo – visai kitas malonumas vaziuoti ant motociklo ir dairytis, nei ziureti per autobuso langa, tai sutikom. Vaizdas toks – vairuotojas ant vairo uzsikeles mano didziaja kuprine, Edita su savo mazaja kuprine uz jo, ir dar cia nuotraukoje pridekite mane uz Editos, su jos didziaja kuprine ant nugaros ir savo mazaja kuprine priekyje:


Pirma ir kol kas vieninteli karta sitoj kelionej gerem vyna – susipazinom su vietiniu seimyna papludimyje, bekalbant pasiule vyno (ne vietinio). Rasiau jau, kad tevas, buves zurnalistas, zinojo Lietuva. Jo dukra (sedi viduryje) is isvaizdos – lyg ir musu metu, uztat jau turi 5 vaikus:)


Sitas papludimys – Panglao saloje, cia maza salele salia Bohol, tiltu i ja pervaziavom tikedamiesi rasti kokiu nuosalius papludimius, kur galetume pora dienu pagyventi. Bet ten resortu pristatyta, kainos uzkeltos – grazu, bet daug zmoniu, tai grizom atgal i „Nuts Huts“.


Per atoslugi Panglao saloje:



Krabu cia pilna, tik reikia spet pagaut:)



Kazkas pries pat liuti ruosesi vestuvems:



Bohol sala didziuojasi turedama, anot ju, maziausia pasaulio primata – tarsiera (net nezinau, kaip jis lietuviskai vadinasi, tai vadinsim kaip angliskai – tarsier). Tiesa, mokslininkai berods Malaizijoje atrodo kazka mazesnio, bet nuo to tarsieras nepasidaro neidomiu – juokingas kadras, su didelem akim, zmogiskais pirstais, spokso ir nebijo zmoniu. Priziuretojas pasakojo, kad pagauti ir uzdaryti nelaisve jie nepakelia streso ir daznai nusizudo – arba uzdauzydami galva i zeme, arba nustoja kvepuoti. Sugebejimai beveik kaip zmogaus:) Edita jau ir ji uzsinorejo namie auginti, cia matyt jei liks vietos po driezu ir krabu:) O dydzio jis kaip delnas – albume yra ikelta viena nuotrauka palyginimui.


Dar nuotrauku – albume.

Papildymas:
Buvom pamirse ikelti i bloga nuotrauka – taip atrodo Karaliaus Mindaugo dienos minejimas Filipinuose:)

Karolis Žukauskas

Karolis Žukauskas

4 Comments

  • riteris4

    Karoli, tie keisti padareliai lietuviskai vadinami – Ilgakulniai.
    http://lt.wikipedia.org/wiki/Ilgakulniai

    beje jis taip akis isplete balataodzius pamates? 🙂 kai fotografavot?

    2009 07 09 at 13:01
  • karolis

    o, geras, aciu Rokai – nepaguglinom:) O akis jie taip nuolat isplete buna, nesuprasi, miega ar medituoja – mojuoji pries nosi ranka, bet jie nereaguoja. O kai siek tiek prisimerkia, kaip pankai atrodo:)

    2009 07 09 at 13:03
  • zilvinas

    tų ilgakulnių daugiau rūšių yra, o čia būtent Filipininis ilgakulnis
    http://lt.wikipedia.org/wiki/Ilgakulniai

    reikėjo paprašyti, kad kas nors nufotkintų ir tave ant motociklo. būtų įdomu pamatyti kaip tilpai su kuprinėm 🙂

    2009 07 09 at 13:45
  • karolis

    nu jo, galvojom butu neblogai nusifotkint, bet kad aplink tik nepazistami vietiniai, nesinorejo duot fotiko jiems i rankas – velnias zino ant ko papulsi, paskui gaudyk veja su kuprinem laukuose 🙂

    2009 07 10 at 02:44

Comments are closed here.