Siek tiek paveluotai – stebuklingas maistas Tailande

Siek tiek paveluotai – stebuklingas maistas Tailande

Ta proga, kad griztant namo vienai dienai apsistojome Bangkoke ir prisimineme, koks skanus yra Tailando maistas (beje su Karoliu nusprendeme, kad skaniausias is visu aplankytu pietryciu Azijos saliu), gerokai pavelave idedame irasa apie skaniausius tailandietiskus patiekalus. Daug ko neprisiminsime, vis tik tai buvo beveik pries du menesius, bet esme nuotraukose. O norint pasigaminti, galima pasitelkti googla ir vaizduote 🙂

Pirma diena atvykus i Tailanda pusryciams tailandietiskame-kinietiskame restorane valgeme sriubos sumaisytos is vistienos gabaliuku, noodl’u, ir ivairiu zoliu. Vietiniai sriuba dar pasiskanina astriais prieskoniais, pipiriukais ir cukrumi (4 prieskoniu/padazu padeklas ant stalo cia iprastas):


Tailande isimylejome svieste pakepinta cesnaka, ir nesvarbu su kuo, su krevetemis, su batonu ar su ryziais.


Labai astrus zaliasis karis (green curry), kuri valgydamas Karolis net apsiasarodavo. Dabar jau net neprisimenu, kas slepiasi po vistienos ir surio gabaleliais, paprastai buna arba makaronai arba darzoves. Asaras spaudzianti astruma suteike tie zali pipiriukai, kurie pries valgant yra isimami is lekstes.

Makaronai su vistiena, kalmarais ir zalumynais.


Tailandietiska uzkanda – ant pagaliuku sumauti vistienos gabaliukai su ananaso, pomidoro ir pipiro gabaliukais, bei pakepinti ant groteliu. Vienas toks pagaliukas kainuoja apie 0,4 Lt. Galetu ir Lietuvoje tokius kepti pakelese. Labai patogi ir skani uzkanda, daznai vakarais ragaudavome sveciuodamiesi Chiang Mai pas Ruta ir Viliu. 🙂

Springrolls’ai. Juos gaminti mokemes tame paciame Chiang Mai ir butinai pasidarysime Lietuvoje. I vidu dedami pupeliu daigai, ivairios darzoves, stikliniai makaronai ir vistiena. Skaniausia valgyti mirkant saldziarugsciame padaze.



Zveriskai skani Tom Ka sriuba – yra ir Lietuvoje tailandietiskuose restoranuose, turbut zinot – esme sudaro kokosu pienas, o toliau jau ingridientai daznai skiriasi.


Jau raseme apie idealu uzkampi Tailando saloje, kuriame dar ir maistas buvo labai skanus. Cia keletas patiekalu is ju virtuves:


Astrus raudonasis karis – Karolis del jo pamises, budavo, kad valgydavo net pusryciams:


Labai didele porcija salotu, kuria iveikti galima tik dviems. Didele lekste ir dar prideta visko su dideliu kaupu. Kaip jau ir minejau, nebeprisimenu kas ten slepiasi, bet cia is tu atveju, kai jau sotus bet vistiek valgai, nes taip skanu, kad negali sustoti. Persivalgiau 🙂



Skanioji Kao Soi sriuba. Siandien per pietus Bangkoke turejau progos prisiminti, kokia skani. Su kokosu pienu ir astriais sodriais prieskoniais, noodlais ir pakepintais makaronais ant virsaus. Papildomai dar galima isideti kopustu, smulkintu zemes riesutu ir uzsispausti citrinos ant virsaus. Pirstus galima apsilaizyti. O skaniausia ji buvo viename Chiang Majaus restoranelyje, kuri mums nurode Ruta su Viliumi.


Vel raudonasis karis – matosi, plaukiojantys pipiriukai, kuriu astrumas net Karoliui jau budavo per didelis:


Daugiau apetita kelianciu nuotrauku su tailandietisku maistu – galerijoje.

Alkaniems arba talentingiems virtuves gyventojams dar galime pasiulyti ankstesnes virtuves, apie kurias jau raseme:
Indonezijos virtuve
Singapuro virtuve
Malaizijos virtuve

admin

5 Comments

  • zilvinas

    skaniai atrodo 🙂

    2009 07 13 at 07:37
  • riteris4

    mmmm… noriu paragaut.. visko!!! 🙂
    nu nieko, grisit i LTU, sesit prie saltibarsciu lekstes ir cepelinu, uzteks cia jums ragaut 😉

    2009 07 13 at 12:33
  • Jurate

    Tai mes mazdaug dabar isivaizduojam, kuo jus vaisinsit mus, atvykus i svecius 🙂

    2009 07 13 at 20:20
  • karolis

    Rokai, grizom, kaip tik prie saltibarsciu lekstes – cia lietuviskas pink curry, geris 🙂

    Jurate, gal situo klausimu geriau kreipkis i Edita..:)

    2009 07 15 at 00:23
  • Edita

    Jurate, apsilankysim maximos prieskoniu skyriuje tada ir sugalvosime ka galime pagaminti :))

    2009 07 15 at 10:26

Comments are closed here.