Pigūs skrydžiai, nebrangi patogi nakvynė ir visokie kiti patarimai norint keliauti (1 dalis)

Pigūs skrydžiai, nebrangi patogi nakvynė ir visokie kiti patarimai norint keliauti (1 dalis)

Kažkur Tailando salose

Prieš tris dienas sužinojau, kad kelionių portale I love adventure mano suregzti patarimai, kaip ruoštis kelionėms, mums laimėjo kelionę į Grenlandiją 🙂 Vadinasi, ši info kažkam atrodo naudinga, todėl lietuvišką ir šiek tiek patrumpintą variantą įdedu ir pas mus į blogą. O po kelių mėnesių čia atsiras ir pasakojimai su vaizdais iš Grenlandijos – pagaliau, kaip ir senokai jau norėjome, trauksime į šiaurę! 🙂
Žemiau – iš patirties prikaupta daug įvairių patarimų ir nuorodų į visokius interneto kampus, kurie, tikiuosi, bus naudingi ruošiantis kelionėms. Visko nesuplanuosi, ekspromtui verta pasilikti dalį kelionės, bet kai kuriuos dalykus būtina paplanuoti iš anksto.
–> Pigūs lėktuvų bilietai: kaip ir kur ieškoti:
Patarimas numero uno
Pagrindinis patarimas, norint turėti pigias atostogas – derinkit jų laiką prie pigių skrydžių, ne atvirkščiai. Vos tik radę bilietus už gerą kainą – griebkit ir planuokite naujas atostogas.
Avialinijų naujienlaiškiai
Jie yra vieninteliai naujienlaiškiai, kurie neerzina pašto dėžės. Tikrai verta prenumeruoti naujienlaiškius iš tų avialinijų, kurių maršrutai jus domina – anksčiau ar vėliau gali pasitaikyti akcija arba bilietų išpardavimas. Taip ir AirGreenland naujienlaiškio dėka sužinojau apie galimybę nemokamai pakeliauti po Grenlandiją. Beje, Norwegian avialinijos panašią galimybę irgi siūlo – 10 dienų nuotykiai Norvegijoje (konkursas iki sausio 31 d.)
Skrydžių bilietų paieška
Viena populiariausių pasaulyje – Skyscanner.net, tačiau be jos ieškodamas skrydžių dar kartais pasinaudoju Momondo.com ir Opodo.com. Jeigu nerandu tinkamų bilietų, pasižiūriu, kurių avialinijų maršrutai man tinkami ir tuomet lendu į pačias avialinijų svetainę – taip, ir vėl naujienlaiškiai 🙂 Jei norite ant žemėlapio matyti skrydžių iš Vilniaus kainas, ieškokite per Kayak sistemą. Naujai rastas ir, atrodo, labai neblogas paieškos puslapis: Swoodoo.com.
Stebuklingas įrankis Azuon.com
Dar vienas stebuklingai patogus įrankis bilietų paieškai – kompiuteryje instaliuojama programėlė iš Azuon.com. Deja, per ją kol kas galima rasti ne visų Europos avialinijų bilietus, bet dalis pigių avialinijų jau yra (Ryanair, Wizzair, AirAsia ir kt.). Žiauriai gera paieškos sistema (nebūtina žinoti tikslių datų, ar netgi miesto, galima suvesti į kokią šalį norite skristi, sistema jums išmes visus pigiausius įmanomus variantus). Tiesa, nemokama versija rodo tik 3/4 skrydžių, dėl to verta susimokėti apie 10 eurų už pilną programą – per ją sutaupiau, tikriausiai, šimtus litų, todėl 10 eurų negaila.
Klasika – Wikipedia
Kai nežinai, kokios avialinijos skrenda į tavo norimą miestą – paprasčiausias būdas, naudokis klasikiniais metodais – Wikipedia turi kiekvieno oro uosto išsamų aprašą.
Skrydžių statistika
Čia tik pramogai – jei norite sužinoti, kiek skrydžių turėjote, kiek laiko praleidote ore, su kuriomis avialinijomis skrendate dažniausiai, just for fun pildykite skrydžių statistiką – FlightMemory.com (jo dėka aš žinau, kad lėktuvais esu nuskridęs trečdalį atstumo iki Mėnulio 🙂
–> Nakvynė – vietiniai žmonės, hosteliai ar net oro uostai:
Svetingi vietiniai
Nėra geresnės galimybės pažinti naują kultūrą, nei apsistojant pas vietinius gyventojus. Tereikia užsiregistruoti ir prieš kelionę parašyti keletui žmonių – tam skirti du portalai Couchsurfing.org ir Hospitalityclub.org. Tūkstančiai pasaulio gyventojų, mielai priimsiančių tave į svečius pas save. Ir taip pat galimybė tau pačiam savo namuose retkarčiais turėti svečių galbūt iš kito pasaulio krašto.
Pigūs viešbučiai ir hosteliai
Jeigu nepavyko rasti nakvynės svečiuose, arba nenorite gyventi pas vietinius žmones, pigiausias nakvynės variantas – hosteliai. Mano mėgstamiausia hostelių paieškos svetainė viso pasaulio hosteliams: Hostelbookers.com, labai daug informacijos ir pačių keliautojų įvertinimų galima rasti svetainėje Bugeurope.com (keliautojų įvertinimai daug vertingesni, nei pačių hostelių parengti aprašymai). Rečiau naudoju Booking.com – dažniausiai kelionėms tik Europoje.
Nakvynė oro uoste
Kartais tenka naktį tarp skrydžių praleisti oro uoste (su kompanija būna net labai smagu) – pigiau, nei ieškoti artimiausio hostelio arba viešbučio, tačiau net ir ten norisi miegoti patogiai (taip, tai įmanoma:). Čia rasite naudingų patarimų, kaip nakvynę oro uoste pasidaryti kuo patogesne: Sleepinginairports.net.
–> Prieš kelionę: informacijos rinkimas ir pasiruošimas:
Keliautojų forumai internete
Apie norimą aplankyti šalį ir vietas labai daug informacijos galima rasti pačių keliautojų forumuose, pavyzdžiui: Lonely planet Thorn Tree kelionių forumas). Nebloga apibendrinta informacija pateikiama ir Wikitravel.org portale – tereikia susirasti norimas vietas.
Kelionių portalai
Portalai apie keliones, pavyzdžiui, National Geographic, tas pats Lonely Planet arba Matador Network – juose gausu vaizdų ir informacijos apie įvairias pasaulio šalis.
Draugai, kolegos, pažįstami
Kartais užtenka paklausinėti aplinkinių (arba brūkštelti Facebooke), ir atsiranda geriausi patarimai iš aplinkinių žmonių – ką kokioje šalyje pamatyti, kur geriausia apsistoti ir pan. Mes ir patys tokių laiškų su klausimais dažnai sulaukiam – padedame, kiek žinome 🙂
Vizos
Labai geras projektas internete iš anksto sužinoti apie vizas: ProjectVisa.com. Yra svetainių, kurių dėka vizą galima pasidaryti internetu, tačiau dar patogesnis būdas, jei keliaujate ilgą laiką per keletą skirtingų valstybių – pasidaryti vizą tik pirmajai valstybei. O kitoms valstybėms vizas gausite kaimyninėje sostinėje – pavyzdžiui, Vietnamo vizą daug paprasčiau gauti kaimyninės Kambodžos sostinėje Pnompenyje, nei ją užsisakinėti Lietuvoje arba internetu – taip bus ir pigiau, ir greičiau.
Antra dalis patarimų nukelta į kitą įrašą čia.
PS: Jei nenaudojate RSS arba nesate mūsų draugai Facebooke, naujus blogo įrašus galite sekti per šį šviežų Facebooko puslapį – tik tam ir sukūrėme, rašome nereguliariai, tai per Facebooką galėsite sugaudyti naujus įrašus: Facebook: 100dienu.lt avantiūros ir nuotraukos iš kelionių.
Karolis Žukauskas

Karolis Žukauskas

6 Comments

  • Anonimiškas

    Aciu uz labai daug naudingu nuorodu, situos patarimus i bookmarkus, naudosimes!

    2011 01 10 at 08:08
  • karolis

    Į sveikatą 🙂

    2011 01 10 at 09:43
  • Dalia

    nuo tos dienos, (kuri buvo gal prieš kokius 5 metus),
    kai atradau hospitalityclub, mano gyvenimas pasikeitė

    2011 02 02 at 03:00
  • Andrius

    blin superinis blogas. Taip ir toliau. toi vaikai ugtels ir mes taip varysim 🙂

    2013 02 12 at 08:10
  • karolis

    Bet juk galima ir su mažais vaikais keliauti 🙂

    2013 02 12 at 08:28
  • Puiku

    Sitas straipsnis super pagalba pradedantiesiems keliautojams

    2013 06 21 at 08:47

Comments are closed here.